Kampinformatie Zaalhockeykamp

Op deze pagina vind je alle informatie over jouw Zaalhockeykamp in de kerstvakantie!

Het Zaalhockeyseizoen is veel te kort, maar gelukkig ga jij tijdens het Zaalkamp alles leren van het zaalhockeyen. Aan het eind van het kamp weet jij nog meer van zaalhockey! Het kamp begint iedere dag om 9:30 en is om 16:30 weer afgelopen. Je ouders kunnen je vanaf 9.00 uur brengen en tot 17.00 uur ophalen. Eerder brengen of later ophalen is geen enkel probleem! Laat dit van te voren per mail even aan ons weten. Mag je alleen naar huis van je ouders? Laat dit dan per mail aan ons weten zodat wij de coördinator van het kamp kunnen informeren. 

De zaalhockeykampen worden georganiseerd in samenwerking met Nationale Sportkampen.

Het kamp

Zaalhockey is een specialisatie in het hockey, waarbij veel techniek nodig is en ook nog eens veel inzicht. Om het allemaal goed onder de knie te krijgen is veel oefenen nodig. In ons programma krijg je veel uitdagende oefeningen, speel je veel wedstrijdjes en krijg je tips van zaalhockey-professionals! Iedere dag krijg je een clinic. Zo komt bij een 2-daags zaalhockeykamp een échte videoanalist langs om jou tips en aanwijzingen te geven. Hierbij ligt de focus met name op je techniek. Ook komt er een topzaalhockeyer langs, die Hoofdklasse zaal speelt en vaak ook in het Nederlands (zaal)team zit.  Bij een 3-daags zaalhockeykamp, krijg je nog een derde clinic van een echte zaalhockeycoach. 

Zaalhockey is snel, intensief en uitdagend. Daarbij verschilt het in veel facetten van het veldhockey. De bal mag niet hoog, je mag niet door iemand heen spelen en je mag niet liggend spelen. Kortom, echt anders dan het veldhockey. Daarom heeft Hockeykampen.be in samenwerking met Nationale Sportkampen een speciaal zaalhockeyprogramma opgesteld. Het programma bestaat uit 5 thema’s: passeren, verdedigen, passen, scoren en aannames. Deze thema’s richten we specifiek op het zaalhockey. Bij de verdedigingstechnieken ben je bijvoorbeeld bezig met een blocktackle aan de balk, met de scoringstechnieken ben je bezig met vallend scoren en met de passeertechnieken ligt de focus op ‘de turn in de ruimte’. Word jij deze vakantie een echt zaalhockeybeest?!

Tijdens het kamp krijg je training van de beste en leukste begeleiders van Nationale Sportkampen en Hockeykampen.be. Zij zorgen dat jij een fantastisch kamp hebt om nooit meer te vergeten!

Locatie, data en tijden

Plaats Locatie Datum Tijden
Amersfoort Sporthal Icoon 2 t/m 3 januari 2019 9:30 – 16:30 uur
Amsterdam Sporthallen Zuid 2 t/m 4 januari 2019 9:30 – 16:30 uur
Den Haag Sporthal De Blinkerd 2 t/m 3 januari 2019 9:30 – 16:30 uur
Eindhoven Sporthal Tivoli 27 t/m 28 december 2018 9:30 – 16:30 uur
Laren LMHC Laren 27 t/m 29 december 2018 9:30 – 16:30 uur
RotterdamRHV Leonidas27 t/m 29 december 20189:30 – 16:30 uur
UtrechtKampong27 t/m 28 december 20189:30 – 16:30 uur
Zeist Schaerweijde 27 t/m 28 december 2018 9:30 – 16:30 uur

Van Kerstfeest tot Zaalhockeybeest

De laatste kampdag wordt een dag om nooit te vergeten. Het thema deze kerstvakantie is: “van kerstfeest tot Zaalhockeybeest”. De laatste kampdag wordt dus beestachtig spannend. Niet alleen de winnaar van de ultieme competitie wordt bekend maar tijdens de laatste kampdag mag jij als een echt Zaalhockeybeest komen. Je mag zelf bepalen hoe gek jij het maakt. Zo kan je de laatste kampdag komen in een heel beestenpak maar ook in een complete zaalhockeyoutfit. Wees zo creatief mogelijk en sprokkel die laatste punten binnen voor de ultieme competitie. 

Eindshow

De laatste kampdag wordt afgesloten met een spectaculaire eindshow. Tijdens deze eindshow mag jij laten zien welke technieken we tijdens het Zaalhockeykamp allemaal hebt geoefend! Je ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en wie nog meer willen komen, zijn van harte welkom vanaf 15:45. Om 16:00 gaat de eindshow van start.

Wat neem je mee?

– Je eigen (zaal)hockeystick en hockeykleding. Wij raden het gebruik van een gebitsbeschermer en linkerhandschoen zeer sterk aan. Scheenbeschermers zijn verplicht!
– Zaalschoenen met witte zolen
– Trainingsbroek, shirt met lange mouwen en een trui/vest.
Aangezien het niet in alle zalen even warm is, adviseren wij om dit mee te nemen.
– Bidon/drinkfles is erg handig, zodat je tussen de oefeningen kan drinken.

Als je waardevolle spullen meeneemt, is dit op eigen risico. Hockeykampen.be is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstal of verlies.

Eten en drinken

De gezonde lunch, drinken en tussendoortjes worden verzorgd door Hockeykampen.be. Wij proberen altijd goed rekening te houden met allergieën. Heb jij een allergie waar wij rekening mee moeten houden, neem dan even contact met ons op. Na de lunchpauze en aan het einde van de dag is er een mogelijkheid om zelf wat te kopen bij de bar of uit het automaat (mits deze mogelijkheid bestaat op de locatie).

Vrienden en teamgenoten opgeven?

Wat is er nou leuker dan hockeyen met je vriendjes of vriendinnetjes? Aanmelden voor de zaalhockeykampen kan nog steeds via de website! Wil je bij een vriendje of vriendinnetje in de groep? Laat dit één week voor aanvang van het kamp aan ons weten.

Wij hebben er ongelooflijk super veel zin in en hopen jij ook! Het wordt een waanzinnig kamp… Kan je niet wachten en wil je altijd op de hoogte blijven van de voorbereidingen en het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Zo mis jij helemaal niks!

Let op!!

Speciaal voor de Deelnemers

– 15% korting op Hockeygear
Door aan een hockeykamp mee te doen ga je goed voorbereidt naar jouw volgende training en wedstrijd. Om je gear helemaal op orde te hebben, hebben we een fantastische deal voor je geregeld. Bij onze partner www.hockey-id.nl krijg je met de code: hockeykampen.be 10% (extra) korting op aankopen uit de shop en met de code: indian15 krijg je zelfs 15% extra korting op Indian Maharadja gear uit de beste webwinkel voor hockeyers.

Contactgegevens

Email: info@hockeykampen.be
Telefoonnummer: 035 – 538 82 33 (9.30 – 17.00 uur)